Coffin in a Box DIY flat-pack coffins
Over ons

van online winkel naar producent

Groen uitvaart

In 2013 zijn wij begonnen als kleinschalige leverancier met online verkoop via onze webwinkel uitvaartkist-online.nl van uitsluitend verantwoorde houten uitvaartkisten aan families in Nederland en België.


Duizenden leveringen en tevreden klanten hebben ons geleerd wat families van vandaag willen en hoe de vraag naar uitvaartkisten aan het veranderen is.


We zijn zeer klimaatbewust en leveren uitsluitend verantwoorde producten en ontwikkelen producten met een zo minimaal mogelijke impact op het milieu. Zo gebruiken wij populierenhout van plantages in Europa en plaatmateriaal met de minste verspilling. Efficient in transport en optimaal te verwerken.


In 2017 zijn wij begonnen met de ontwikkeling van eigen producten zoals de CHISTANN DHZ grafkist in een doos, door de compacte en vlakke verpakking bespaart dit tot wel 80% op CO2 uistoot t.o.v. een traditioneel geleverde uitvaartkist.

Een uniek product wat inmiddels verkocht wordt in binnen- en buitenland. 

de trend > meer betrokkenheid van de familie,
milieu- en prijsbewust en persoonlijkere invulling bij een afscheid

Onze missie > minder CO2 uitstoot!


Minder uitstoot van 'boom tot opbaren'. Dat is waar wij, binnen de beperkingen van wetgeving en tradities, een verschil proberen te maken.

Het liefst zonder hout en zonder verbranding als uitvaartmethode. Een uitvaartkist liever maken als gebruiksvoorwerp en niet als verbruiksvoorwerp, dus hergebruiken op een piëteitsvolle wijze.
En liever nog in combinatie met de milieuvriendelijkere uitvaartmethode van resomeren wat naar verwachting in 2023 in Nederlands zal worden ingevoerd. Zie actuele info op wikipedia.
Met deze methode zal de uitvaartkist of baarplank niet mee worden genomen in het proces van aquameren of alkalische hydrolyse. Al met al een significante reductie van CO2 uitsoot bij een uitvaart.


Onze uitvaartkisten en opbaarplank zijn al ontworpen om bij deze nieuwe methode ingezet te worden.
De nieuwste 2022 versie van onze CHISTANN DHZ kist kan op een respectvolle wijze worden gedemonteerd voor gebruik bij een resomatie.

In 2023 introduceren we zelfs een speciaal model voor resomeren of watercrematie. We hoeven dan ook geen hout (nu noodzakelijk i.v.m. biologisch afbreekbaarheid of brandbaarheid) meer te gebruiken, maar kunnen eindelijk alternatieve circulaire plaatmaterialen gaan toepassen.

Coffin in a Box Company B.V.

KvK 66954045 - BTW NL856768029B01

IBAN NL84TRIO0338400001


Radeweg 19 - 8171MD VAASSEN - The Netherlands

Ga naar uitvaartkist online website